Malzemeler
2 yumurta
Yarım paket margarin (eritiyoruz)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çaybardağı irmik
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
Alabildiğine un fakat kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olcak şekilde ayarlayalım
Şerbeti için
3 bardak şeker
4 bardak su
3 damla limon suyu
Yapılışı
Hepsini yoğuralım ceviz büyüklüğünde toplar yapıp parmak şeklini verelim ve irmiğe batırıp tepsiye dizelim. Önceden 180 ısıtılmış fırınımıza verelim ve üzeri hafif pembeleşince alalım fırından çıkar çıkmaz soğuk olan şerbeti üzerine dökelim. Üzerini hindistan cviziyle süsledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.