Malzemeler
Yapılışı
İlk olarak ayvaları rendeliyoruz. Sonrasında içine üç kahve fincanı kadar şeker ekleyip, bir tavada pişiriyoruz. Şeker sulanıp, daha sonrasında suyunu çekince ocaktan alıyoruz. 2 paket pudingimizi sadece bir litre süt kullanarak pişiriyoruz. Pudingi ateşten alıp, çırptığımız yumurta sarılarını ekleyerek karıştırıyoruz. Pişirip bir kenara bıraktığımız ayva rendesini bir borcamın tabanına döküp yayıyoruz. Kaşıkla hafifçe bastırıp sıkıştırıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz pudingin tamamını döküp bu şekilde bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Mereng hazırlamak için yumurta aklarını bir kapta 6 yemek kaşığı kadar şeker ile çırpıyoruz. Soğumuş pudingin üzerine bu merengi döküp yavaşça söndürmeden pudingin her tarafına yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra ılındıktan sonra, buzdolabında yaklaşık 3 saat pişiriyoruz. Pudingli ayva tatlısı hazırdır. Dilimleyip servis tabaklarına alıyoruz. Afiyet olsun.