Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %0,37
  • BIST
    %-0,37
Pratik Künefe Tarifi

Pratik Künefe Tarifi

Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı

    su
  • 2 su bardağı

    toz şeker
  • 3-4 damla

    limon suyu

Künefe için

  • 400 gram

    kadayıf
  • 250 gram

    künefe peyniri
  • 120 gram

    eritilmiş tereyağı

Tavayı yağlamak için

  • 1 tatlı kaşığı

    tereyağı

Üzeri için

  • 70 gram

    toz antep fıstığı

Yapılışı

Şerbet Yapımı

  1. Su ve şekeri tencerenin içine alın. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.

  2. Şeker eriyip, su kaynamaya başladığında limonu ilave edin.

  3. Kıvam aldığında ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin.

Künefe Yapımı

  1. Kadayıfları elinizle minik parçalara ayırın. Bir kabın içine alın.

  2. Üzerine eritilmiş tereyağını azar azar yedirerek ilave edin. Güzelce harmanlayın.

  3. Peynirlerinizi ince ince dilimleyin.

  4. Tavanızı yağlayın ve kadayıfların bir bölümünü tabanına yayın. Elinizle iyice bastırın.

  5. Üzerine dilimlenmiş peynirleri dizin.

  6. Geriye kalan kadayıfları üzerini tam kapatacak şekilde yayın.

  7. Ocağın altını açın. Bir tarafını 5 dakika kadar pişirin.

  8. Tencere kapağını üzerine tamamen kapatın ve tavayı ters çevirin. Kadayıfı kapağın üzerine aktarın.

  9. Tavayı tekrar yağlayın. Künefeyi tavaya dikkatli bir biçimde aktarın ve diğer tarafını da kızartın.

  10. Ilık şerbeti künefeye verin. Şerbeti çekince ocaktan alın ve tabağa aktarın.

  11. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

  12. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın