Malzemeler
Yapılışı
Su ve şekeri tencerenin içine alın. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Şeker eriyip, su kaynamaya başladığında limonu ilave edin.
Kıvam aldığında ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
Kadayıfları elinizle minik parçalara ayırın. Bir kabın içine alın.
Üzerine eritilmiş tereyağını azar azar yedirerek ilave edin. Güzelce harmanlayın.
Peynirlerinizi ince ince dilimleyin.
Tavanızı yağlayın ve kadayıfların bir bölümünü tabanına yayın. Elinizle iyice bastırın.
Üzerine dilimlenmiş peynirleri dizin.
Geriye kalan kadayıfları üzerini tam kapatacak şekilde yayın.
Ocağın altını açın. Bir tarafını 5 dakika kadar pişirin.
Tencere kapağını üzerine tamamen kapatın ve tavayı ters çevirin. Kadayıfı kapağın üzerine aktarın.
Tavayı tekrar yağlayın. Künefeyi tavaya dikkatli bir biçimde aktarın ve diğer tarafını da kızartın.
Ilık şerbeti künefeye verin. Şerbeti çekince ocaktan alın ve tabağa aktarın.
Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.