Özellikle Ramazan aylarında sofralarımızı süsleyen güllaç artık her daim evlerimizde. Çünkü yapılışı sanıldığı kadar zor olmamakla birlikte kalori bakımından da diğer birçok tatlıdan daha masum.
Malzemeler
8 yaprak güllaç
1 kg süt
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı gülsuyu
Üzeri için;
Ufalanmış ceviz içi
Dövülmüş şan fıstığı
Nar
Yapılışı
Bir tencereye sütü ve şekeri koyup karıştırarak eritelim ve kaynama noktasında altını kısalım.
Yaprakları bir ucundan yavaş yavaş tenceredeki süte yatıralım ( anında yumuşayacak ) ve delikli kepçe ile toplayıp borcama koyalım.
Tüm yaprakları aynı işlemden teker teker geçirip borcama alalım.
Üzerine kalan sütü boşaltalım.
Gülsuyunu serpelim.
Soğuyunca servis tabaklarına alıp üzerini ceviz, fıstık, nar ile süsleyelim.