Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,77
  • BIST
    %2,86
Pratik Güllaç Tarifi

Pratik Güllaç Tarifi

Özellikle Ramazan aylarında sofralarımızı süsleyen güllaç artık her daim evlerimizde. Çünkü yapılışı sanıldığı kadar zor olmamakla birlikte kalori bakımından da diğer birçok tatlıdan daha masum.

Malzemeler

  • 8 yaprak güllaç
  • 1 kg süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı gülsuyu
  • Üzeri için;
  • Ufalanmış ceviz içi
  • Dövülmüş şan fıstığı
  • Nar

Yapılışı

  • Bir tencereye sütü ve şekeri koyup karıştırarak eritelim ve kaynama noktasında altını kısalım.
  • Yaprakları bir ucundan yavaş yavaş tenceredeki süte yatıralım ( anında yumuşayacak ) ve delikli kepçe ile toplayıp borcama koyalım.
  • Tüm yaprakları aynı işlemden teker teker geçirip borcama alalım.
  • Üzerine kalan sütü boşaltalım.
  • Gülsuyunu serpelim.
  • Soğuyunca servis tabaklarına alıp üzerini ceviz, fıstık, nar  ile süsleyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın