Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,16
  • BIST
    %0,37
Portakallı Rulo Pasta Tarifi

Portakallı Rulo Pasta Tarifi

Portakallı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Portakalı pişirmek için ;

  • 9-10 dilim portakal
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı toz şeker

Kek için;

  • 4 adet yumurta (Büyükse 3 yumurta yeterli)
  • 1 su bardağı şeker (Damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
  • Çeyrek çay bardağı sıcak su
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Çeyrek portakalın suyu

 

Arası için

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket kremşanti
  • beyaz pul çikolata

Hazırlanışı:

  • lk olarak portakal dilimlerini dedin küçük bir tencereye alın.
  • Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. (portakalların üzerini geçecek şekilde olmalı).
  • Bir kenarda yumurta beyazını ve sarılarını ayırın.
  • Beyazları bembeyaz köpük olana kadar çırpın.
  • Yumurta sarısı ve toz şekeri iyice çırpın.
  • Üzerine sıcak su, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip karıştırın.
  • Son olarak unu ilave edin.
  • Hazırladığınız harcı yumurta beyazı ile azar azar birleştirin ve spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
  • Yağlı kağıt dizili tepsiye önce portakalları dizin.
  • Üzerine hamurunuzu ekleyin ve söndürmeden yayın.
  • 180 derece fırında 10-12 dk pişirin.Çıkartıp yağlı kağıt ile sıcağı sıcağına rulo yapın ve oda ısısına gelmesini bekleyin.
  • Bir kenarda soğuk süt ile kremşantiyi çırpın.
  • Soğuyan kekin arasına sürün ve pul çikolata ilave edin.Yeniden rulo yapıp buzdolabında. 1-2 saat dinlendirin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın