Malzemeler
5 yumurta
50 gr pudra şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
250 gr tereyağı (oda ısısında)
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı marmelat veya reçel
Yapılışı
Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.
Yumurta sarıları ile pudra şekeri çırpın.
Tereyağını ekleyip çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip yoğurun.
Hamuru 3 eşit parçaya bölün.
Bir parçasına kakaoyu ekleyip yoğurun.
Bir parçayı yağlanıp unlanmış kelepçeli kek kalıbına yayın.
Kalan hamurları dondurucuda 20 dakika bekletin.
Kalıba yaydığınız sade hamurun üzerine reçel veya marmelatı sürün.Kakaolu hamuru reçel veya marmeladın üzerine rendeleyin.
Diğer tarafta ayırdığınız yumurtaların aklarını bir tutam tuz ile köpürünceye kadar mikserle çırpın.
Toz şekeri azar azar ilave edip tekrar çırpın ve en son nişastayı ekleyin.
5 dakika kadar daha çırptığınız karışımı (köpük şeklinde olacak) rendelenmiş kakaolu hamurun üzerine yayın.
Ayırmış olduğunuz son parça hamuru da köpüklü karışımın üzerine rendeleyin.
150 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Servis yapın. Afiyet olsun.