3 su bardağı pekmez ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alın.
Pekmezli suyun üzerine 2 yemek kaşığı nişastayı ve 3 yemek kaşığı unu ilave edin, topaklaşma oluşmamasını sağlamak için tel bir çırpıcıyla iyice çırpın.
Hazırladığınız karışımı ocağın üzerinde orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebinin yarı miktarda kısmını derin bir cam kabın içine boşaltın.
Muhallebinin kaba iyice yayılmasını sağlayın.
Üzerine çekilmiş bolca miktarda ceviz dökün.
Onun üzerine muhallebinin diğer yarısını boşaltarak üstünü düz hale getirin.
Hazırlanan muhallebiyi 45 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
Bekleme süresi sonunda buzdolabına alın.
Bu tatlıya ne kadar bol miktarda ceviz koyarsanız tadı ve lezzeti o kadar yoğunlaşacaktır.
Pekmez tatlısı arzu edilirse fındıkla da yapılan bir tatlıdır.
Tatlının içine ekstra şeker eklenmediği için oldukça hafiftir.
Sunumlarınızda tatlının yanına dondurma ekleyerek lezzetini daha da zenginleştirebilirsiniz.