Kreması için
Yapılışı
4 tane yumurta köpürene kadar çırpılır 1 su bardağı toz şeker ilave edilir ve beyaz krema haline gelene kadar çırpılır. 1 türk kahvesi fincanı su, 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ ilave edilir ve çırpmaya devam edilir. 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ilave edip tekrar kısa bi süre daha çırpılır. Yağlanmış dikdörtgen büyük borcamda önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kürdan kontrollü yapılarak pişirilir.
Kreması için; Muhallebi yapar gibi koyulaşıncaya kadar pişirilir en son 2 paket vanilya eklenir kremanın ilk sıcaklığı geçince 1 paket toz krem şanti eklenip çırpılır.Mikserle soğumuş kek 1 su bardağı süt ile ıslatılır ve iyice soğumuş krema üzerine sürülür en üstüne bol hindistan cevizi ve isteğe bağlı fındık dökülür. Arzu edilirse üzeri mevsim meyveleri ile süslenebilir.
Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.