Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,87
  • BIST
    %0,18
Nişan Tatlısı Nasıl Yapılır

Nişan Tatlısı Nasıl Yapılır

Malzemeler

  • 1 adet yumurta,
  • 70 gr oda sıcaklığında margarin,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,
  • Yarım çay bardağı irmik,
  • 1 paket vanilin (5 gr),
  • Yarım paket kabartma tozu (2,5 gr),
  • Aldığı kadar un.

Hamuru Bulamak İçin

  • 1 su bardağı irmik.

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı toz şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • 1 çay kaşığı limon suyu.

Yapılışı

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatalım.

Sonra limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım.

Bir kaba yumurtayı, margarini, sıvı yağı, irmiği ve vanilini koyup iyice karıştıralım.

Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.

Daha sonra elimizle yuvarlayarak uzatıp uç kısımlarını birleştirip her tarafını irmiğe bulayalım.

Hazırladığımız tatlıları tepsiye yerleştirip orta kısımlarına arzuya göre badem koyalım.

Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim.

Şerbeti iyice çeken Nişan Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın