Malzemeler
Hamuru Bulamak İçin
Şerbeti İçin
Yapılışı
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatalım.
Sonra limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım.
Bir kaba yumurtayı, margarini, sıvı yağı, irmiği ve vanilini koyup iyice karıştıralım.
Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.
Daha sonra elimizle yuvarlayarak uzatıp uç kısımlarını birleştirip her tarafını irmiğe bulayalım.
Hazırladığımız tatlıları tepsiye yerleştirip orta kısımlarına arzuya göre badem koyalım.
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Şerbeti iyice çeken Nişan Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.