Malzemeler
Muhallebisi İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
İçine kemalpaşaları ilave edip kemalpaşalar şişene kadar bekletelim.
Kemalpaşalar şişer şişmez alın. Fazla bekletirseniz kemalpaşalar dağılır.
Muhallebisi için; tencereye sütü, nişastayı, unu ve şekeri koyup iyice karıştıralım.
Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
İçine vanilyayı ilave edip mikser ile çırpalım.
Folyo kalıpların ya da cam kaselerin tabanına 4 adet resimdeki gibi kemalpaşa yerleştirelim.
Sonra kemalpaşaların üzerine resimdeki gibi fındık ve antep fıstığı ilave edelim.
Daha sonra ılık ya da sıcak muhallebiyi kaselere paylaştıralım. Muhallebi kesinlikle soğumadan tatlıya dökülmeli.
Hazırladığımız kemalpaşaları buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
Süre sonunda tatlının kenarlarına elimizle hafif dokunup kaseden ayırdıktan sonra servis tabağına ters çevirelim.
Muhallebili Kemalpaşa Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.