Malzemeler
Tabanı için
Kreması için
Sosu için
Yapılışı
Mini cheesecake yapımı için öncelikle bisküviler robottan geçirilip un haline getirilir.
Üzerine eritilmiş tereyağı ilave edilir ve güzelce karıştırılır.
Muffin kalıplarının içine kağıt kalıp yerleştirilir ve kağıt kalıpların içine bisküvili karışımdan biraz koyulup bastırılır.
Kalıp buzdolabına kaldırılır ve tabanın kıvam alması için yarım saat bekletilir.
Kremasını hazırlamak için derin bir karıştırma kabı içerisine krema, labne, toz şeker ve vanilya koyulup, şeker eriyene kadar çırpılır.
Elde edilen karışıma un ve nişasta ilave edilip tekrar çırpılır.
Son olarak yumurta eklenir ve çok az daha çırpılır.
Kalıp buzdolabından çıkartılır ve hazırlanan krema kalıplara paylaştırılır.
Isıya dayanıklı bir kap içerisine su doldurulur ve fırının alt rafına yerleştirilir.
Cheesecakeler önceden ısıtılmış 170° fırında 20-25 dakika pişirilir.
Pişirilen mini cheesecake fırından alınır ve oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak 1 gece dinlendirilir (fırından alınca ortaları hafif çöküyor).
Frambuaz sosunu hazırlamak için frambuaz, toz şeker ve su küçük bir sos tenceresine alınır ve frambuazlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Frambuazlar yumuşayınca süzgeçten geçirilir ve tekrar tencereye alınır.
Üzerine çok az su ile açılmış nişasta ilave edilir ve kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Hazırlanan frambuaz sosu, mini cheesecakelerin ortalarına dökülür.
Cheesecakeler iyice soğuduktan sonra, arzuya göre süslenerek servise sunulur. Afiyet olsun.