Malzemeler
Hamur İçin
200 gr un
100 gr margarin
60 gr pudra sekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
Krema İçin
40 gr un
40 gr nisasta
1 adet yumurta
100 gr seker
500 gr sut
50 gr margarin
Üzeri İçin
Mevsim meyveleri
Yapılışı
Öncelikle butun hamur malzemelerini yogurup yumusak bir hamur elde edilir.
Hamur yarim saat dinlendirilir.
Daha sonra hamuru kalibinizdan biraz daha buyuk olacak sekilde acin. Actiginiz hamuru tart kalibiniza kalibin kenarlarini da kaplayacak sekilde yerlestirin. Kenarlardan hafif bastirinki hamurunuz kalibin seklini alabilsin. Yerlestirdiginiz hamura catalla 10-15 defa delikler acin ve uzerine yagli kagit koyup onun da uzerine agirlik yapmasi icin 1 su bardagi kadar herhangi bir kuru baklagili koyun. (bu sayede tartiniz kabarmadan pisecek.) 180 derece onceden isitilmis firinda 10-15 dk pisirin. Pisen tart tabaninizi kaliptan cikarin ve servis tabagina koyun.
Diger tarafta margarin haric butun krema malzemelerini karistirip orta ateste koyulasana kadar kaynatin. İyice koyulasan kremayi ocaktan alip margarini ekleyin ve eriyene kadar cirpin. Puruzsuz bir krema elde edince kremanin tamamini tart tabaninizin icine dokun ve uzerini kasik yardimiyla dizlestirin. En son olarak da dilediginiz meyvelerle susleme yapabilirsiniz. En az 4 saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.