Malzemeler
Yapılışı
Öncelikle unu,toz şekeri, kabartma tozunu ve yarım çay kaşığı tuzu derince bir kapta iyice karıştırın.
Sütü, tereyağını ve yumurtayı da değişik bir kabın için de iyice çırpın.
Kuru ve yaş malzemeleride bir araya getirin.
El mikseri yardımı ile pütürsüz bir kıvama gelene kadar yaklaşık 4 ile 5 dakika kadar iyice çırpın.
Tavanın içini zeytinyağının birazı ile güzelce yağlayın ve ocakta orta ateşte kızdırın.
Meyveli Pankek hamurundan bir kepçe kadar alıp tavanın tam ortasına olacak şekil de dökün.
Kısa bir süre sonrasında pankek üstünde kabarcıklar ve delikler oluşacaktır.
Bu şekile gelince pankeki kontrollü çevirin ve diğer yüzünü de kızarana kadar pişirin.
Hamuru bitirene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edin.
Meyveli Pankeklerin hepsi aynı boyda olmayabilir.
Bu durumda bir kalıp yardımı ile veya kurabiye kalıbı yardımı ile aynı ölçüde pankekler kesin.
Aralarına meyve parçacıklarını koyarak üst üste koyun.
4 ile 5 pankek ile sanki bir kule gibi hazırlayın.
Üzerine de bir kaç meyve parçası daha ekleyin.
Pudra şekeri serperek güzelce süsleyin. Afiyet olsun.