Malzemeler
– 3 yumurta
– 6 çorba kaşığı sıvı yağ
– 9 çorba kaşığı süt
– 12 çorba kaşığı toz şeker
– 15 çorba kaşığı un
– 2 çay kaşığı kabartma tozu
– yarım limon suyu
– 1- 1,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne veya küçük doğranmış kayısı, şeftali
Sos İçin Malzemeler
– yarım su bardağı toz şeker
– yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağ
– 2 limon suyu
– yarım paket vanilya
Yapılışı
Kalıbın alt tarafına parşömen kağıdı yayılır ve her tarafı yağlanır, unlanır.Şekere yumurta iyice çarpılır.Yağ ve limon suyu ilave edilir, karıştırılır.Süt konur, daha sonra da kabartma tozu ile elenmiş un ilave edilip çarpmadan karıştırılır.Kalıba boşaltılıp üzerine hazırlanan meyveler yerleştirilir. Orta hararetli fırının üst tarafına konarak 35-40 dakika pişirilir.Fırından çıkarılıp sıcakken üzerine sosu kaşık kaşık dökülür. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.