Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,07
EURO
%-0,08
ALTIN
%0,37
BIST
%-0,37
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 10.12.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Karışık Tatlı Tarifleri
»
Katalan Karameli Tarifi
Facebook
Twitter
Google+
18 Eylül 2017
0
1169
+
-
Katalan Karameli Tarifi
Malzemeler
1 limon
1 vanilya kabuğu
1 çay kaşığı rezene tohumu
3 yumurta beyazı
70 gr toz şeker
330 ml süt
1 yemek kaşığı mısır unu
4 yemek kaşığı kamış şekeri
Yapılışı
Limonu bir süre kaynar suda haşlayın ve kabuklarının yarısını rendeleyin.
Rezene tohumlarını iyice dövün.
Vanilya kabuklarını uzunlamasına kesin.
Ardından sütü bir tencerede kaynatın ve dövülmüş rezene tohumları ile kesilmiş vanilya kabuklarını içine atın.
Süt taşacak gibi durduğunda tencereyi ocaktan çekip, 30 dakika kadar
dinlenmeye bırakın.
Dinlendikten sonra süzgeçten geçirip, şeker ve limon kabuklarını katmadan evvel yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.
Ardından başka bir kapta mısır ununu da biraz süt yardımıyla hiçbir topakçık kalmayacak şekilde iyice karıştırın.
Sonra dinlenmede olan süt ile mısır unu karışımını birleştirip, kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın.
Son olarak da koyulaşan bu kremayı 4 kaseye eşit şekilde boşaltıp, 2 saat kadar
buzdolabında soğumaya bırakın.
Servis yapmadan kısa bir süre önce kaseleri fırının ızgarasına yerleştirip, kremaların üzerine şeker kamışı serpin ve 2 dakika pişirin.
Böylece üzerine serptiğiniz şeker kamışları eriyip karamel halini alacaklar.
Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
karamel tarifi
karamelli tatlılar
Katalan Karameli nasıl yapılır
Katalan Karameli Tarifi
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Kavun Sorbe
Önceki Yazı
Kakaolu Kurabiye
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı