Malzemeler
Muhallebisi İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Muhallebisi için; tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri koyup karıştıralım.
Orta ateşte koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alalım.
İçine tereyağını ilave edip mikserle pürüzsüz bir muhallebi olana kadar çırpalım.
Ispanakları yıkayıp kurulayalım. Ispanağı haşlamadan çiğ kullanacağız.
Sonra ıspanağı rondodan geçirip püre haline getirelim.
Yumurtaları ve şekeri krema haline gelecek şekilde mikserle çırpalım.
Üzerine sıvı yağı, püre halindeki ıspanağı, kabartma tozunu, vanilyaları ve unu ilave edip tekrar çırpalım.
Tart kalıbını katı yağ ile yağlayalım.
Hazırladığımız harcı kalıba döküp eşit şekilde yayalım.
Daha sonra tart kalıbını bir başka tepsi içine yerleştirip öyle pişirelim. Kekin renginin solmaması için.
Önceden ısıtılmış 170° fırında 20-25 dakika pişirelim.
Fırından çıkardığımız keki soğuyunca servis tabağına ters çevirelim.
Kekin üzerine muhallebiyi döküp eşit şekilde yayalım.
Muhallebinin üzerine çilek ya da böğürtlen sosunu döküp eşit şekilde yayalım.
Son olarak damla çikolata ile üzerine karpuz çekirdekleri yapalım.
Karpuz kekimiz servise hazır. Afiyet olsun.