Kaseye 2 yumurta koyun, 2 yumurtanın akını ayırın ve bir kenara koyun.
Yumurta sarılarını kaseye ekleyin.
Hepsini güzelce yoğurun ve birkaç kaşık un ekleyerek toparlayın hamuru.
Hamur kulak memesi kıvamında olmalı.
Fırını önceden 180 derece üst/alt ısıya ısıtın.
Susamı dikatliçe tavada kavurun, soğumaya bırakın ve çörek otu tohumlarıyla karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Hamuru yaklaşık 20 cm uzunluğunda ip şeklinde açıp uçlarını birleştirin, üzerine yumurta beyazı sürüp susam ve çörek otu karışımına batırın ve fırın tepsisine dizin.
20 dakika kontrollü pişirin.
Susam halkaları altın rengi kahverengi olana kadar pişirin, soğutun ve afiyetle yiyin.Afiyet olsun.
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır Muhteşem Bir Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı