Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,77
  • BIST
    %2,86
Kandil Simidi (Kıyır Kıyır Muhteşem Bir Tarif)

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır Muhteşem Bir Tarif)

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır Muhteşem Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

40-45 tane çıkıyor

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 pk kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı maden suyu normal su da olur
  • 200 ml sıvı yağı
  • 4 adet yumurta (2 yumurtanın akını ayırıp kenara koyun)
  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 700 gram un

Üzerine:

  • 150 gram susam (kavrulmuş)
  • 150 gram siyah çörek otu

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır Muhteşem Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumuşak tereyağı, pudra şekeri, yoğurt, tuz, sirke, ayçiçek yağı, unu, mahlepi,kabartma tozunu bir kaseye koyun.
  2. Kaseye 2 yumurta koyun, 2 yumurtanın akını ayırın ve bir kenara koyun.
  3. Yumurta sarılarını kaseye ekleyin.
  4. Hepsini güzelce yoğurun ve birkaç kaşık un ekleyerek toparlayın hamuru.
  5. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı.
  6. Fırını önceden 180 derece üst/alt ısıya ısıtın.
  7. Susamı dikatliçe tavada kavurun, soğumaya bırakın ve çörek otu tohumlarıyla karıştırın.
  8. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  9. Hamuru yaklaşık 20 cm uzunluğunda ip şeklinde açıp uçlarını birleştirin, üzerine yumurta beyazı sürüp susam ve çörek otu karışımına batırın ve fırın tepsisine dizin.
  10. 20 dakika kontrollü pişirin.
  11. Susam halkaları altın rengi kahverengi olana kadar pişirin, soğutun ve afiyetle yiyin.Afiyet olsun.

Kandil Simidi (Kıyır Kıyır Muhteşem Bir Tarif) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın