Malzemeler
Keki İçin
Keki Islatmak İçin
Muhallebisi İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Kuru inciri ılık su da 15 dakika bekletelim.
Sonra küçük küçük doğrayıp 1 yemek kaşığı unla harmanlayalım.
Cevizi iri olacak şekilde rondodan geçirelim.
Keki için; yumurtaları ve toz şekeri bir kapta çırpalım.
Üzerine sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
Kabartma tozunu, vanilyayı, unu ve tarçını ilave edip mikserle kısa süre çırpalım.
Cevizi ve incirleri ilave edip spatula ile karıştıralım.
Yağladığımız büyük kare veya dikdörtgen borcama kek hamurunu döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Keki ıslatmak için; bir kaba kahveyi, şekeri ve ılık suyu koyup iyice karıştıralım.
Pişen kekin üzerine eşit şekilde gezdirerek kahveli şekerli suyu dökelim.
Muhallebisi için; tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri koyalım.
Orta ateşte koyu kıvam alıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan alıp ilk sıcaklığı gidince içine krem şantiyi toz halinde ilave edip mikserle 3-5 dakika çırpalım.
Daha sonra muhallebiyi kekin üzerine döküp eşit şekilde ve düzgünce yayalım.
Üzeri için; kakaoyu, hindistan cevizini ve tarçını bir kapta harmanlayıp muhallebinin üzerine eşit şekilde serpelim.
Kahveli Kremalı İncir Tatlımızı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.