Malzemeler
Muhallebi İçin
3 bardak süt
1 bardak şeker
1 vanilya
İsteğe bağlı 1 parça damla sakızı
1 bardaktan biraz eksik un (3/4 bardak)
1 paket krem şanti
Bulamak İçin
100 gr. kadayıf
Yarım bardak şeker
Yarım çorba kaşığı margarin
Yapılışı
Muhallebimiz için, sütümüzü tencereye alıyoruz. İçine şeker ve unu koyup, karıştırıyoruz. Ardından ocağı açıyoruz ve sürekli karıştırarak, pişirmeye başlıyoruz. Isındıktan sonra kullanıyorsak damla sakızını ilave ediyoruz. Karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamını alıp, göz göz olunca altını kapatıyoruz. Vanilyayı ilave edip, mikserle çırpıyoruz.
Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlıyoruz. Soğuduktan sonra krem şantimizi toz halde ekliyoruz ve mikserle beş dakika boyunca çırpıyoruz.
Kadayıfımızı robotta çekiyoruz. Tavaya margarini ilave ediyoruz. Eridikten sonra kadayıfları ekliyoruz. Karıştırarak, kavuruyoruz. Altını kapatmaya yakın şekeri ekliyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıp, altını kapatıyoruz.
Soğumuş olan muhallebiden parçalar alıyoruz ve elimizde yuvarlayıp, hazırladığımız kadayıfa buluyoruz. Servis tabağına diziyoruz.
Bu şekilde buzdolabında 2 saat bekletip, üzerini istediğimiz malzeme ile süsleyerek, servise sunuyoruz.
Afiyet olsun.