Malzemeler
Kızartmak İçin
Şerbeti İçin
Yapılışı
Şerbet için; tencereye su ve toz şeker konulur, yaklaşık 20 dakika kaynatılır.
İçerisine limon suyu ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Kadayıf el ile tel tel olacak şekilde, koparmadan ayrılır.
Avuç içinde uzunlamasına, ne ince ne de kalın olmayacak şekilde bir miktar kadayıfı alınır.
Üzerine ceviz ve fındık karışımından bir tatlı kaşığı konulur ve sıkıca sarılır.
Bir kabın içerisine yumurtalar ve süt konulup, karıştırılır.
Tavaya bolca sıvı yağ konulup, kızdırılır.
Hazırlanan Kadayıf Dolmaları, her tarafı yumurtaya bulanıp, elde sıkılır ve kızgın yağda kızdırılır.
Kızaran kadayıf dolması, soğuk şerbetin içerisine atılır ve 5 dakika bekletilip şerbetin içerisinden alınır. Afiyet olsun.