Malzemeler
Üzeri İçin
Şerbeti İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Şerbeti için; tencereye toz şekeri, ve suyu koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatalım.
Ocaktan almamıza yakın limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım.
Bir kaba sütü, yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu koyup iyice karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp 10 dakika dinlendirelim.
Unlu zeminde oklavayla incecik açalım.
Yağın yarısını eşit bir şekilde hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde saralım.
Hazırladığımız ruloyu düz şekilde dilimleyelim.
Dilim hamurların üzerine merdane ile bastıralım.
Bol kızgın yağda hamurları kızartalım.
Kızarttığımız sıcak hamurları soğuk şerbetin içine daldırıp çıkaralım.
Kabarcık Tatlısının üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyip servis yapın.
Tatlının üzerini farklı şekillerde de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.