Malzemeler
Yapılışı
15 tane incir bir tencereye koyulur. 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı su tencereye eklenerek incirler yumuşayana kadar kaynatılır.
İncirler yumuşadığında blender ile ezilerek fındık içi içine katılarak karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Hamur için 1.5 çay bardağı yoğurt, 125 gram margarin, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kabartma tozu bir kaba konulur ve karıştırılır.
Karışıma un azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur dolaba koyularak 15 – 20 dakika kadar dinlendirilir. Dinlendirilen hamur 4 ayrı bezeye ayrılır. Bezelerden biri açılır ve incirli harç içine yayılır.
Daha sonra rulo şekli verilerek bıçak yardımıyla dilimlenir. Bıçağı yağlarsanız daha kolay kesebilirsiniz. Dik bir şekilde fırın tepsisine dizilir ve 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeye pudra şekeri serpilerek servis edilir.
İstenirse kurabiyenin bir kısmı benmari usulü eritilmş çikolataya batırılarak şekerlemeler ile süslenebilir. Afiyet olsun.