Malzemeler
Keki için
Üzeri için
Yapılışı
Hindistan cevizli ıslak kek hamuru için gerekli olan 4 yumurta ile 1 su bardağı toz şeker derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile iyice çırpılır.
Üzerine sırasıyla hindistan cevizi, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış büyük boy yuvarlak borcam tepsi içerisine dökülür.
Önceden ısıtılmış 170° fırında, yaklaşık olarak 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.
Pişme süresi fırından fırına değiştiği için üzeri kızarınca kürdan kontrolü yapılır.
Kek pişince fırın kapatılır ve fırının kapağı aralanarak 10 dakika kadar bekletilip çıkartılır
Kek pişerken 1 su bardağı su ile 2 yemek kaşığı toz şeker tencereye alınıp bir iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınarak ılınmaya bırakılır.
Fırından çıkartılan sıcak kek üzerine ılık şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır.
Hindistan cevizli ıslak kek soğuduktan sonra, üzerine kaşık yardımı ile 1 su bardağı soğuk süt dökülür.
Kek sütünü tamamen çektikten sonra üzerine hindistan cevizi serpiştirilir ve dilimlenerek servise sunulur. Afiyet olsun.