Malzemeler
– 400 gr. petibör bisküvi
– 9 adet orta boy havuç
– 1,5 su bardağı toz şeker
– 130 gr. eritilmiş margarin
– yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
– 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
– 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Süslemek için
– Ceviz
– Çubuk tarçın
Yapılışı
- Havuçları güzelce yıkayıp tencereye aldıktan sonra üzerine toz şekeri ilave edin.
- Bu şekilde 15 dakika pişirip soğumasını bekleyin.
- Bir yandan da bisküvileri ufak parçalar halinde kırıp kırıp içine erimiş margarini, cevizleri,tarçını ekledikten sonra havuçları da ekleyip karıştırın.
- Dikdörtgen bir kalıbın içine streç film kaplayın ve hazırladığınız havuçlu karışımı bastırarak buraya yerleştirin.
- Boşluklar kalmadığına emin olduktan sonra yarım saat derin dondurucuda bekletin.
- Üzerini dövülmüş ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.