Malzemeler
Şerbeti İçin
Yapılışı
Tatlının yapımına öncelikle şerbetinden başlayın. Bir tencere içine 3 su bardağı su, 2 su bardağı toz şekeri alın. Yüksek ateşte karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynamakta olan şerbetin koyu kıvama gelmesini bekleyin. Koyulaşan şerbete 5-6 damla limon suyunu ilave ederek 5-6 dakika daha kaynatın. Daha sonra tencerenin altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Hanımgöbeği tatlısının yapımı aşamasında bir tencere içerisine 2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 15o gram tereyağını birlikte koyun. Tencereyi ateşe verin. Tereyağınız iyice eridiğinde içine 3 su bardağı un, ½ çay kaşığı kabartma tozu ve ½ çay kaşığı tuzu ilave edin. Karışımı devamlı karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin. Pişme sonrasında oluşan hamurunuzun ılık duruma gelmesini bekleyin. Hamur ılık hale geldikten sonra içine 3 yumurtayı kırın. Her yumurta kırışınızda hamuru mikserle iyice çırpın. Mikserle çırpmaktaki asıl amaç yumurtanın tadının ve kokusunun hamurla iyice harmanlanması ve pişerken belli olmaması. Hazırlamış olduğunuz hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartarak avucunuzun içinde bu hamurları yuvarlayın. Yuvarlanan hamurların ortasına parmağınızla bastırın. 3 su bardağı sıvı yağı bir tavaya koyarak ısınmaya bırakın. Isınan yağın içine hanımgöbeklerini bırakın. Hamurlarınızı altın rengini alana kadar yağda kızartın. Kızaran hamurları yağın içinden alıp soğuyan şerbetin içine atın. Şerbette fazla süre bekletmeden çıkartarak üzerine Antep fıstığı veya pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.