Malzemeler
Şurubu için
Yapılışı
İlk önce tereyağını eritiyoruz, çok az yakıyoruz ( fazla yanmayacak) ve ılınmasını bekliyoruz.
Yufkamızdan bir adet alıp üzerini fırça yardımıyla tereyağıyla yağlıyoruz.
Üzerine Antep fıstığımızı serpiyoruz. Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz.
Yufkanın iki kenarından ortaya doğru büzüyoruz. Yağlanmış tepsiye sırayla diziyoruz.
Üzerine tereyağını fırçayla sürüyoruz.
150 derecede ısınmış fırında tercihen 25-30 dakika beyaz olarak pişiriyoruz.
Tatlımızı ılımaya bırakıyoruz.
Su ve şekerimizi kaynatıyoruz, kıvamını almadan 15 dakika önce limonumuzu ilave ediyoruz.
Şurubumuzu ılımaya bırakıyoruz.
Şurubumuz ve tatlımız soğumaya yakın olduğunda tatlımızın üstüne şurubu döküp çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.