Malzemeler
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpürene kadar çırpalım. Sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip çırpalım vanilya, kabartma tozu ve unu ve karbonatı eleyip çırpmaya davam edelim karışımı ikiye ayırıp birine kakaoyu ekleyip çırpıp ayıralım. Çekilmiş fındığı una bulayıp (malzemenin dibe
çökmemesinin püf noktası budur ) .Sade harcımıza ekleyip tahta kaşık ile karıştıralım. Margarin ile yağladığımız kalıba harcımızı sade ve kakaolu olarak sıra ile dökelim. Kalıbı bir kaç defa yere vuralım içindeki kabarcıkları sönsün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında ilk 15 dakika fırının kapağını açmadan pişirelim daha sonra kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edelim kek kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir fırından alalım ,kek soğuduktan sonra ters çevirip servis edelim. Afiyet olsun.