Malzemeler
– 125 g margarin
– 4 su bardağı un
– 200 g pudra şekeri
– 2 adet yumurta
– yarım su bardağı süt
– 1 paket kabartma tozu
– 1 su bardağı çekilmiş fındık
– 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Margarini oda sıcaklığında bekletip, küp küp kesiniz. Derin bir kâsede margarini ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar karıştırınız. Ayrı bir kaba yumurtaları kırıp, tazeliklerini kontrol ettikten sonra karıştırarak şeker ve yağa ilave ediniz. Daha sonra harcın içine sütü çekilmiş fındığı tarçını ilave edip, tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırınız. En son olarak içine unu ve kabartma tozunu bir süzgeç yardımıyla eleyerek ilave ediniz. Tahta kaşıkla karıştırınız. Kurabiye hamurunun, yağsız bir tepsiye geniş bir kaşık yardımıyla istediğiniz büyüklükte dökünüz ve kaşıkla hafifçe üzerini düzeltiniz. Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırında kurabiyelerin üzerleri pembeleşinceye kadar, yani 10-15 dk. pişiriniz. Fırında 15 dakikadan fazla tutarsanız kurabiyeler fazla sertleşir. Pişen kurabiyeleri ılık olarak servis edeniz. Afiyet olsun.