Malzemeler
Şerbeti İçin
Yapılışı
Tencereye suyu, şekeri ve limon suyunu koyup kaynatalım.
Şerbet kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Tereyağını eritip üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı ilave edelim.
Kadayıfları çok parçalamadan tel tel ayıralım.
Sonra kadayıfların üzerine yağı döküp her tarafına ulaşana kadar iyice harmanlayarak yedirelim.
Küçük kahve fincanına ya da daha kolay bastırmak için su bardağına bir tutam kadayıf koyalım.
Daha sonra ortasına ceviz içi koyalım.
Ceviz içinin üzerine tekrar bir tutam kadayıf koyup parmak uçlarımızla sıkıca bastırarak şekil verelim.
Fincanı tepsiye ters çevirip dikkatlice çıkaralım.
Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan sıcak kadayıfların üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatalım.
Fincanda Kadayıf Tatlılarımızı 3-4 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.