Malzemeler
Yapılışı
Yumurtanın beyazlarını içine 1 tutam tuzu ilave edip 3 dakika çırpalım.Burdaki püf noktalarından biri kesinlikle içine yumurta sarısı karışmamalı.
Çırpa işlemini Bembeyaz köpük gibi bir kıvamına gelene kadar devam edelim.
Yarım su bardağı şekeri ve suyu bir kapta şekerler tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte kaynatalım.
Önemli – Şekerli suyu sıcak haldeyken yumurta beyazlarının üzerine dökerek mikserin yüksek devrinde 8 ile 10 dakika arasında çırpalım.Yine eklemek gerekirse suyun eklerken mikser çalışır durumda olmalı.
Burda önemli olan unsur sabır.Kıvamı gelinceye kadar mikserle karıştırmaya devam edelim.
Daha sonrasın da vanilyayı ilave ederek 4 ile 5 dakika daha çırpalım.Çok çırptık ama biraz daha sabır 🙂
Krem şantimiz iyice katılaşıncaya kadar aşağı yukarı 2 ile 3 saat arasında buzdolabın da bekletelim.
Buzdolabın da dinlendirdiğimiz krem şantimiz servise hazır.Sade servis edecekseniz eğer piyasa da satılan kırmızı şekerleri rondodan geçirip üzerine serpiştirebilirsiniz.Ya da çikolata da olabilir.Dilerseniz pastalarınızda da kullanabilirsiniz. Krem şantimize kakao karıştırarak koyu renkler de elde edebiliriz. Afiyet olsun.