Karpuz Kabuğu Reçeli Malzemeler 1 kg karpuz kabuğu 1.5 kg şeker 250 gr sönmemiş kireç 3 litre su 1 limon suyu veya 1 .5 gram limon tuzu Yapılışı Karpuz kabuklarının yeşil ve kırmızı kısımları temizlenir. 0 1081 15 Aralık 2017 DEVAMI
Ceviz Reçeli Malzemeler 1 kilo olgunlaşmamış ceviz (erik büyüklüğünde) 1 su bardağı kireç kaymağı 1 kilo toz şeker 6 su bardağı su 6-7 adet karanfil 1 tatlı kaşığı toz limon tuzu Yapılışı Kabuk soyucu 0 1399 18 Ekim 2017 DEVAMI
Kozalak Reçeli Malzemeler 1 kilo çam kozalağı (yeşil kozalak) 1 kilo şeker 1 kaşık limon suyu Yapılışı Taze kozalakları topladıktan sonra iyice yıkayın. 1 litre suda kozalakları 1 saat kaynatın. Şekeri ilave edin ve 0 1446 11 Eylül 2017 DEVAMI