Önce 3 tane büyük boy elmanın kabuklarını soyun ve hepsinden birer kapak çıkarın.Çekirdeklerini çıkardıktan sonra bir tencereye aktarın ve üzerlerine 1 çay bardağı toz şekerini ve kırmızı gıda boyasını ilave edin.
Son olarak 6 tane karanfili,1 tane çubuk tarçını ve 10 tane ayva çekirdeğini de tencerede bulunan malzemelerin üzerine ilave edip karışımı elmalarınız yumuşayana kadar çok kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pişen elmaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Servis tabaklarını hazırlayın ve soğuyan elmaları tabaklara alın.Her bir elmaya 2’şer top vanilyalı dondurma yerleştirin.Kestiğiniz kapak şeklinde ki elmaları üzerlerine kapatın.
Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyip elmanın kaynadığı sudan birer kepçe gezdirin.