Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,87
  • BIST
    %0,18
Çikolatalı Muzlu-Elmalı Toplar

Çikolatalı Muzlu-Elmalı Toplar

Malzemeler

  • 2 paket Pötibör Bisküvi
  • 2 adet elma
  • 1 adet muz
  • 3 çorba kaşığı hindistancevizi
  • 1 çay fincanı çekilmiş ceviz içi
  • 2-3 kaşık süt
  • 1 çorba k. kakao
  • Çikolata sosu için:
  • 100 gr bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı krema
  • Üzeri İçin:
  • Hindistan cevizi

Yapılışı

  • Öncelikle Elmaları soyun rendeleyin.
  • Aynı şekilde muzuda kabuklarını soyduktan sonra ezin ve elmaların olduğu kaba koyun.
  • Üzerine hindistan cevizi,çekilmiş ceviz,kakao,sütü ekleyin.
  • Petibörleri ise blendardan geçirerek toz haline getirin.
  • Ve bunuda kabın iiçine ekleyerek iyice yoğurun.
  • Daha sonra bıuzdolabına bu kabı koyarak 30 saat bekletin.
  • Bu esnada bir çikolata sosu için kremayı kaynatmadan ısıtın.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremanın içinde sürekli karıştırarak eritin.
  • Daha sonra hamurumuzu dolaptan alarak elimizle yuvarlayalarak tek tek borcama dizelim.
  • Tüm topları yaptıktan sonra üzerine çikolata sosunu her yere gelicek şekilde gezdirerek üzerine bolca hindistan cevizi serperek servis edelim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın