Bisküviyi mutfak robotuna alarak un haline gelinceye kadar çekin ve bir kaseye aktarın. Tereyağını eriterek bisküvilere ilave edin ve iyice karıştırın.
Karışımı 23 cm ’lik kelepçeli kek kalıbına kenarları yüksek olacak biçimde bastırarak yerleştirin. Derin dondurucuda bilave ettirin.
Krem peynir ve şekeri mikserle pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın.
Vanilya çubuğunu bıçağın ucu ile breyden boya kesin ve çekirdeklerini çıkartarak peynire ilave edin.
Yumurtaları teker teker ilave ederek mikserle çırpın. Unu ilave edin.
Son olarak kremayı ilave edin ve karıştırın. Karışımı bisküvi tabanına doldurun.
Kalıbı, altını ve çevresini kapatacak biçimde alüminyum folyo ile kaplayın. Derin bir tepsi içerisine yerleştirip kalıbın yarısına kadar gelecek biçimde sıcak su ile doldurun.
Tepsiyi fırına yerleştirerek üzeri hafif kızarıncaya kadar takribî 50 dakika pişirin. Fırını kapatın.
Kalıbı tepsinin içinden çıkartarak tekerrür fırına yerleştirin ve fırın kapağını hafif aralık bırakarak içinde soğumaya bırakın.
Oda ısısına gelince buzdolabına alarak 1 gece bilave ettirin. Sos için çikolatayı ufak parçalara bcan veril.
Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın.
20 dakika bilave ettirip sosu cheesecake ’in orta kısmına kaşıkla dökün. 20 dakika derin dondurucuda bilave ettirip servis yapın. Afiyet olsun.