Malzemeler
Hamuru için
Şerbeti için
Yapılışı
Cevizpare şerbeti için gerekli olan toz şeker ile su tencereye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
Daha sonra ocağın üzerine alınır ve orta ateşte fokur fokur 5 dakika kaynatılır.
Daha sonra üzerine limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınarak ılınmaya bırakılır.
Tatlı hamuru için gerekli olan tereyağı ile yumurta geniş bir kap içerisinde elle karıştırılır ve sıvı yağ eklenip karıştırmaya devam edilir.
Daha sonra sırası ile hindistan cevizi, vanilya, pudra şekeri ve irmik eklenip iyice karıştırılır.
Elde edilen karışıma ince çekilmiş ceviz ilave edilip karıştırılır ve son olarak un ile kabartma tozu eklenip yoğrularak toparlanır (kullanılan bardak aynı büyüklükte olmalı).
Yoğrulan cevizpare hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle uzun oval şekil verilir.
Şekillendirilen tatlılar margarin ile yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerilerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve çatal ile çizik atılır.
Önceden ısıtılmış fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından alınan tatlıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, üzerilerine ılık şerbet gezdirilir.
Hazırlanan cevizpare, oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır.
Servis esnasında üzerilerine Hindistan cevizi serpiştirilerek servis edilir. Afiyet olsun.