Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,04
  • ALTIN
    %-0,05
  • BIST
    %-0,25
Çerkez Tatlısı

Çerkez Tatlısı

Çerkez Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un
  • 10 yumurta sarısı
  • 1 yumurta akı
  • 15 gr maya
  • 300 ml su
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr ceviz içi
  • 10 gr toz tarçın
  • 700 gr toz şeker

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Çerkez Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tozşeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatıp soğumaya vazgeçin.

Un, maya, tereyağı ve yumurtaları mikserle hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Ceviz içi, yumurta sarıları ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamuru merdane ile açıp cevizli karışımı içine yayın. Hamuru rulo biçiminde sarın ve 1 saat derin dondurucuda bekletin.

Hamuru 4 cm aralıklarla kesin. Asabi yağda kızartın. Evvelden hazırladığınız şurubun içine atıp antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın