Malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
Yapılışı
Şerbeti için, tencereye şeker ve su konulup, 10 dakika kaynatılır.
Ardından limon suyu ilave edilip bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır.
Derin bir kaba, bir miktar un konulur ve kalan diğer malzemelerde ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığı kıvamında bir hamur yoğrulur.
Hazırlanan hamurdan küçük parçalar alınır ve elde yuvarlanıp, fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.
Üzerilerine fındık batırılıp, önceden ısıtılan 150° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından çıkartılan, sıcak bal badem tatlısının üzerine ılık şerbet dökülür.
Şerbetini çekip, iyice soğuyan tatlı servise hazırdır. Afiyet olsun.