İç malzeme için, kuş üzümlerini ılık suda bekletin. Nane ve dereotunu arınıp kıyın. Baharatları bir kapta harmanlayın.
Pirinçleri ayıklayıp bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edip 15-20 dakika beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün.
Soğanların kabuklarını atayıp doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sırasıyla soğan, dolmalık fıstık ve tuzu ilave edip kavurun.
Pirinci ilave edip tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. Baharatları, kuşüzümü, sıcak su, tuz ve şekeri ilave edip 34 dakika daha kavurun.
Tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya vazgeçin.
Biberleri arınıp içini doldurun ve yüksek kenarlı bir fırın tepsisine dizin.
Sos için, domates püresi, tuz, zeytinyağı ve şekeri bir kapta iyice çırpıp dolmaların üzerine dolaştırarak dökün. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Birbirinden lezzetli tarifler için zeytinyağlılar kategorimize göz atın.