Malzemeler
– 1,5 su bardağı un
– 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
– yarım su bardağı toz şeker
– 1 çay kaşığı tarçın
– 1 yumurta
– 1 çay bardağı sıvıyağ
– 6 çorba kaşığı süt
– yarım çay bardağı haşhaş tohumu
Üzeri İçin
– 1 küçük konserve şeftali ( süzülmüş 250 gr )
– yarım su bardağı toz şeker
– 2 çorba kaşığı süzme bal
– 2 çorba kaşığı süt
– 60 gr margarin
– 1 çay bardağı ayıklanmış ayçiçeği çekirdeği
Yapılışı
Derin bir kaba un, kabartma tozu, toz şeker ve tarçını koyun. Üzerine yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın. Haşhaş tohumlarını da ekleyip tekrar karıştırın. Yağlanmış yuvarlak pasta kalıbına hamuru döküp, üzerini düzeltin. Şeftalileri süzüp ince dilimler halinde uzunlamasına doğrayın ve hamur kenarlarına şeftalileri dizin. Turtanın ortası için küçük bir tencereye şekeri, balı, sütü, ayçiçeği çekirdeğini ve margarini alın, şeker eriyip, harç katılaşana kadar ağzı açık bir şekilde ısıtın. Sıcak harcı turtanın ortasına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.