Malzemeler
Yapılışı
Bir tane limonun kabuğunun ince ince rendeleyin. Bir kaba alacağınız 4 yumurta sarısı ve 1 su bardağı toz şekeri çırpıcı yardımı ile çırpın ve bir kerede üzerlerine kaynattığınız 2 su bardağı sütü ilave edin.
Tahta kaşık ile kısık ateşte güzelce pişirin. Karışım yoğun bir kıvam aldığı zaman üzerine 25 gram toz jelâtin ekleyin ve karışımı ılıması için kenara bırakın.
Puding kalıbını yağlayarak dibine 3 kedidili bisküvi ve 100 gram Acıbadem bisküvisini ufalayarak güzel bir şekilde yerleştirin. Bu arada ılık suda 2 çorba kaşığı kuş üzümünü ıslatın ve yumuşadıktan sonra da süzün ve bunu da hazırladığınız ılık krema içine ekleyin.
Daha sonra rendelediğiniz limon kabuklarını ve 1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesini de içine ekleyerek, karıştırın. Kalıbın dibinde duran bisküvilerin üstüne kremayı da boşaltarak, 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
Bu sırada 100 gram sütlü çikolatayı içinde sıcak su olan başka bir kaba yerleştirerek, biraz ısıtın. Çözülmeye ve hafifçe ılımaya başladığı zaman da kalan kuş üzümlerini ve hazır 1 kutu kremayı da içine ekleyin.
Kremayı, çikolata sosu ile birlikte servis edin. Son derece şık ve lezzetli bu tatlıyı yapmak da son derece pratik. İçindeki ya da süsleme malzemeleri dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun.