Tart kalıbını yağlayın ve tabanına pişirme kağıdını yerleştirin.
Hamuru çok fazla yoğurmadan önce kuru malzemelerini karıştırın.
Tereyağı ve krem peyniri de ilave edin.
İster elinizle isterseniz mutfak robotu ile karıştırın ancak çok fazla yoğurmayın.
Buzlu su ve sirkeyi de ilave edin.
Yassı bir şekilde sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Hamuru kalıptan biraz büyük açıp kalıba yerleştirin.
Fazlalıkları kesin.
Tabana çatalla delikler açın.
Yumurta beyazı ve sütü karıştırın ve tabana sürün.
Yarım saat daha buzdolabında dinlendirin.
Tart hamurunun üzerine de yağlı kağıt koyun ve kuru fasulye, nohut gibi ağırlık koyup 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika, ağırlıkları aldıktan sonra da 15 dakika pişirin.
Krema yapımı:
Krema için tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp yüksek hızda çırpın.
Çilekleri ikiye kesin.
Bir kapta bal, limon suyu ve çilekleri karıştırın.
Bir borcama koyun ve 10 dakika 170 derecede fırınlayın.
Fırınladığınız çilekleri tabana yerleştirin.
Üzerine kremayı koyun ve çileklerle süsleyin. Afiyet olsun.