Zürafa Pasta Yapımı
Malzemeler
Keki için
Un 1 su bardağı
Yumurta 4 adet
Şeker 1 su bardağı
Nişasta Yarım su bardağı
Vanilya 1 paket
Kakao 2 çorba kaşığı
Kabartma Tozu 1 paket
Kreması için
Un 2 çorba kaşığı
Süt 2,5 su bardağı
Nişasta 1 çorba kaşığı
Şeker 5 çorba kaşığı
Vanilya 1 paket
Kremşanti 1 paket
Süt Yarım su bardağı süt
Arası için
Muz
Yapılışı
- Ayrı ayrı kaplara yumurtanın sarısını ve beyazı kırıyoruz.
- Beyaz kısımların olduğu kaptakileri kar gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonra yumurtaların sarılarını teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Malzemelerin kakao dışındaki kuru olanlarını yumurtalı karışıma ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz.
- Dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra krema torbasının içine hamurun yarısını koyarak bir köşeden diğer köşeye aralarında boşluklar kalacak şekilde sıkıyoruz.
- Kalan hamurun yarısına ise kakaoyu dökerek karıstırıyoruz ve üzerine döküyoruz.
- Fırınımızı 170 dereecede ısıtıyor ve fırında 15 – 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Sıcak olarak yağlı kağıtla rulo yapıp nemli bir bez örterek soğutuyoruz.
- Kremasını hazırlamak için geride kalan tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında bir karışım elde ediyoruz.
- Soğumasını bekliyor ve önceden çırptığımız krem şantiyi ilave ediyoruz..
- Hazırladığımız karışımı mikserle çırpıyoruz.
- Yağlı kağıt ile birlikte sardığımız keki soğuyunca açıyor yağlı kağıttan ayırıyoruz.
- Hazırladığımız kremayı sürdükten sonra tekrar rulo yapıyoruz.
- 3-4 saat buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bir Yorum Bırak