Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Zürafa Pasta

Zürafa Pasta

Zürafa Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kutu şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su kadehi süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 kutu şekerli vanilin
  • 1 kutu kremşanti
  • Yarım çay kadehi hindistan cevizi
  • 2 adet muz

Zürafa Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kek için, derin bir kapta evvel yumurta akları ile şekeri köpürene kadar çırpalım,.
  2. Daha sonra yumurta sarısını ilave edip tekerrür çırpalım.
  3. Vanilin ,un ve kabartma tozu ilave ederek karıştıralım, hamurdan üçte biri kadar ayırıp kakaolu hamur yapalım.
  4. Dikdörtgen yağlı kağıt serili tepsiye evvel kakaolu hamurdan biçimli bir sekilde yayalım ve aralardaki boş kısımlara beyaz hamur yerleştirelim .
  5. 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
  6. Fırından çıkardıktan sonra kağıt ile birlikte rulo yapıp bir kenara alalım.
  7. Krema için, süt, un, nişasta ve şekeri muhallebi kıvamında pişirelim.
  8. Ocaktan aldıktan sonra içine kremşanti, vanilin ve hindistan cevizi ilave ederek takribî 5 dakika kadar karıştıralım.
  9. Kek rulosunu açıp içine kremamızı denk biçimde yayalım ve muzları baş tarafına koyup kekimizi rulo biçiminde sarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın