Kivi jölesini üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Servis yapacağınız kaselerin tabanına 3 ’er yemek kaşığı paylaştırın. Üzerlerine ince dilimlenmiş kivileri oturtun ve jölenin donması için bekletin.
Muhallebisi için yağı bir tencerede eritin. Üzerine un ilave ederek kokusu hafif çıkana kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine 4 su kadehi sütü karıştırarak, yavaş yavaş ilave edin. Karışım ılınmaya başlayınca şekeri ilave edin ve kesintisiz karıştırarak koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Ardından vanilyayı da ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
Muhallebiyi 3-4 dakika soğuttuktan sonra iyice soğumuş olan kivili jölenin üzerlerine paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak iyice soğutun. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.