Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Zümrüt Tatlısı

Zümrüt Tatlısı

Zümrüt Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su kadehi süt
  • 125 g margarin
  • 1 su kadehi un
  • 1.5 su kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya

Tabanı için:

  • 1 kivi
  • 1 kutu kivi jölesi

Zümrüt Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kivi jölesini üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Servis yapacağınız kaselerin tabanına 3 ’er yemek kaşığı paylaştırın. Üzerlerine ince dilimlenmiş kivileri oturtun ve jölenin donması için bekletin.
  • Muhallebisi için yağı bir tencerede eritin. Üzerine un ilave ederek kokusu hafif çıkana kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine 4 su kadehi sütü karıştırarak, yavaş yavaş ilave edin. Karışım ılınmaya başlayınca şekeri ilave edin ve kesintisiz karıştırarak koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Ardından vanilyayı da ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
  • Muhallebiyi 3-4 dakika soğuttuktan sonra iyice soğumuş olan kivili jölenin üzerlerine paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak iyice soğutun. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın