Buğdayımızı geceden tenceremize alıp kaynamaya başladığında altını ve kapağını kapatıp kenara alalım.
Kuru fasulye ve nohutumuzu nemlendirelim.
Kayısı ve inciri minik doğrayıp suda bekletelim. Kuş üzümü ve kuru üzümde suda bekletelim. Sabaha kadar kalsınlar.
Sabah tam suya koyduğumuz malzemelerimizi bol suda yıkayalım. 2 adet elmamızı ve portakalımızı minik doğrayıp kenara alalım.
Portakalların evvel suyunu sıkıp kabuklarını öyle doğrayalım.
Suyunu da aşuremize katıcaz zira. İlk evvel tenceremize şişen buğdayımızı alalım.
Üzerine 2 litre sıcak su koyup kaynamaya vazgeçelim.
Kaynayınca tam malzemelerimizi tenceremize alıp 30 dakika kaynatalım.
Suyunuz az kazançsa destek yapabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış suyunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 1 adet elmayı atayıp 10 adet karanfili bastıralım.
Tenceremize 1 adet kabuk tarçın ile birlikte atalım. 10 dakikada kaynadıktan sonra çıkaralım.
En son şekerimizi ekliyeceğiz. Basmakalıpta 5 kadeh yeterli fakat sizin damak tadınıza kalmış ilave de edebilirsiniz.
Aşureniz özleşene kadar kaynatıp altını kapatın. Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.