Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ziynetli Aşure

Ziynetli Aşure

Ziynetli Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 su kadehi nohut
  • 1 su kadehi kurufasulye
  • 1 su kadehi kuru incir
  • 1 su kadehi kuru kayısı
  • 1 su kadehi kuru üzüm
  • 1 çay kadehi kuş üzümü
  • 1 su kadehi fındık
  • 2 adet elma
  • 2 adet portakal
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 10 adet karanfil
  • 5 su kadehi şeker

Ziynetli Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayımızı geceden tenceremize alıp kaynamaya başladığında altını ve kapağını kapatıp kenara alalım.
  2. Kuru fasulye ve nohutumuzu nemlendirelim.
  3. Kayısı ve inciri minik doğrayıp suda bekletelim. Kuş üzümü ve kuru üzümde suda bekletelim. Sabaha kadar kalsınlar.
  4. Sabah tam suya koyduğumuz malzemelerimizi bol suda yıkayalım. 2 adet elmamızı ve portakalımızı minik doğrayıp kenara alalım.
  5. Portakalların evvel suyunu sıkıp kabuklarını öyle doğrayalım.
  6. Suyunu da aşuremize katıcaz zira. İlk evvel tenceremize şişen buğdayımızı alalım.
  7. Üzerine 2 litre sıcak su koyup kaynamaya vazgeçelim.
  8. Kaynayınca tam malzemelerimizi tenceremize alıp 30 dakika kaynatalım.
  9. Suyunuz az kazançsa destek yapabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış suyunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 1 adet elmayı atayıp 10 adet karanfili bastıralım.
  10. Tenceremize 1 adet kabuk tarçın ile birlikte atalım. 10 dakikada kaynadıktan sonra çıkaralım.
  11. En son şekerimizi ekliyeceğiz. Basmakalıpta 5 kadeh yeterli fakat sizin damak tadınıza kalmış ilave de edebilirsiniz.
  12. Aşureniz özleşene kadar kaynatıp altını kapatın. Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın