Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,04
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %-0,03
  • BIST
    %-0,42
Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 4~5 soğan
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1.5~2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 su kadehi pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1.5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su kadehi kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kadehi kaynamış su
  • 500 gr salamura asma yaprağı
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 2 su kadehi kaynar su
  • Yarım limonun suyu

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

  • Salamura asma yapraklarını su altında yıkayıp durulayın ve ardından suyunu süzün. Soğanların kabuğunu ceddip ince ince doğrayın.
  • Doğradığınız soğanları, 1 çay kadehi zeytinyağı ve 1.5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstıkla beraber tencereye alıp kısık ateşte kavurun.
  • 2 su kadehi pirinci yıkayıp soğanların üstüne ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun.
  • Pirincin içine 1 yemek kaşığı kuru nane, 1.5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su kadehi kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın.
  • Tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kadehi kaynamış suyu ilave edin. Çok kısık ateşte pirinçler suyunu sürükleyene kadar pişirin.
  • Pirinçler suyu çekince ocağı kapatıp iç harcı soğutun. Harcı sapları koparılmış asma yapraklarına paylaştırıp parmak inceliğinde sarın.
  • Üzerine yarım çay kadehi zeytinyağı ve kaynar suyu ilave edip orta ateşte 25 dakika pişirin.
  • Gün sohbetlerinde zeytinyağlı yaprak sarmasını, kabak mücver veya mercimek köftesi ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yöreden yöreye değişiklik gösteren yaprak sarması, şekerli ve salçalı olmak üzere iki biçimde hazırlanabilir.
  • Sarma tarifinde yaprak tercihi oldukça ehemmiyetlidir. İnce ve damarsız yapraklar ile sarmaları daha kolay hazırlayabilirsiniz.
  • Asma yapraklarını daha uzun vakit gizlemek için tuz basma usulünü kullanarak kapaklarını kapatın. Böylece yaprakları istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
  • İç harcı hazırlarken, yaprakların da tuzlu olduğunu unutmayın. Bu surattan harcın içine koyacağınız tuz ölçüsünü iyi ayarlayın.
  • Pişirme operasyonuna geçmeden evvel tencerenin içine domates, soğan ve limon dilimleri koyarak aroma katmasını sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Yaprak Sarma Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir porsiyonda zeytinyağlı yaprak sarma, takribî 95 kaloridir. Etli yaprak sarma ise vasati 140 kaloridir. 
  • Gıda bedelleri yüksek olan zeytinyağlı yaprak sarma, perhiz listelerinde miktarlı bir biçimde tüketilebilir.

    Et ve sebze ile harmanlanarak sunulan zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, zeytinyağlı biber dolması ya da zeytinyağlı bamya tarifine göz atabilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın