Salamura yaprakları kaynar suya daldırın ve 2 dakika bekletip çıkarın. Pirinci yıkayıp süzün. Nane, dereotu ve soğanları kıyın.
Zeytinyağının 2/3 ’şanı bir tencereye alın. Soğan ve fıstıkları birlikte pembeleşinceye kadar takribî 2 dakika kavurun.
Pirinç, limon, şeker ve tuzu ilave edip azıcık karıştırın. Yarım su kadehi su ilave edip üstü kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Suyunu sürükledikten sonra ince doğranmış nane, dereotu, karabiber ve yenibaharı da ilave edip karıştırın.
Çekirdekleri ayıklanmış vişnelerin 2/3 ’şanı ilave edip karıştırın ve altını kapatın. Yaprakların içlerine 2 tatlı kaşığı hazırladığınız harçtan koyup evvel yanlarını kapatın ve sonra bir parmaktan azıcık daha kalın olacak biçimde sarın.
Uygun bir tencereye dizin. Üzerine ayırdığınız vişneleri ve kalan zeytinyağını ilave edip uygun büyüklükte bir tabak kapatın.
Tencereye dizdiğiniz yaprak sarmalarının üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte üzeri kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
Ateşi kapatın, suyunu süzün ve kapağı yarı sarih biçimde dinlendirip soğutun. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında alın. Vişne taneleriyle birlikte soğuk servis yapın. Afiyet olsun.