Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,61
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,60
Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 350 gr pirinç
  • 350 gr salamura yaprak
  • 4 soğan
  • 1 çay kadehi 140 ml riviera zeytinyağı
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet dereotu
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 150 gr taze vişne
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

  • Salamura yaprakları kaynar suya daldırın ve 2 dakika bekletip çıkarın. Pirinci yıkayıp süzün. Nane, dereotu ve soğanları kıyın.
  • Zeytinyağının 2/3 ’şanı bir tencereye alın. Soğan ve fıstıkları birlikte pembeleşinceye kadar takribî 2 dakika kavurun.
  • Pirinç, limon, şeker ve tuzu ilave edip azıcık karıştırın. Yarım su kadehi su ilave edip üstü kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Suyunu sürükledikten sonra ince doğranmış nane, dereotu, karabiber ve yenibaharı da ilave edip karıştırın.
  • Çekirdekleri ayıklanmış vişnelerin 2/3 ’şanı ilave edip karıştırın ve altını kapatın. Yaprakların içlerine 2 tatlı kaşığı hazırladığınız harçtan koyup evvel yanlarını kapatın ve sonra bir parmaktan azıcık daha kalın olacak biçimde sarın.
  • Uygun bir tencereye dizin. Üzerine ayırdığınız vişneleri ve kalan zeytinyağını ilave edip uygun büyüklükte bir tabak kapatın.
  • Tencereye dizdiğiniz yaprak sarmalarının üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte üzeri kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
  • Ateşi kapatın, suyunu süzün ve kapağı yarı sarih biçimde dinlendirip soğutun. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında alın. Vişne taneleriyle birlikte soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın