Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç Tarifi İçin malzemeler
1 kilogram kırmızı havuç
1 çay kadehi zeytinyağı
1 kırmızı soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 limonun suyu 1 limonun da rendelenmiş kabuğu
2 su kadehi su
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç Nasıl Yapılır?
Kabuğunu atadığınız havuçları parmak biçiminde doğrayın. Zeytinyağının 1/3 ’şanı tencerede ısıtın ve çeper biçiminde doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları kavurun.
Soğanlar yumuşayınca havucu, tuzu ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Limon suyunu ve 2 kadeh suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Ayrı bir kapta rendelenmiş limon kabuğunu, kimyonu ve kıyılmış maydanozu harmanlayın.
Zeytinyağlı havucu ocaktan almadan 5 dakika evvel kalan zeytinyağını dökün. Ocaktan alın, baharatlı maydanoz karışımını serpin.
Tencerenin kapağını kapatıp, oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.