Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,35
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %0,19
Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç

Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç

Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram kırmızı havuç
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 limonun suyu 1 limonun da rendelenmiş kabuğu
  • 2 su kadehi su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Zeytinyağlı Ve Kimyonlu Havuç Nasıl Yapılır?

  • Kabuğunu atadığınız havuçları parmak biçiminde doğrayın. Zeytinyağının 1/3 ’şanı tencerede ısıtın ve çeper biçiminde doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca havucu, tuzu ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Limon suyunu ve 2 kadeh suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Ayrı bir kapta rendelenmiş limon kabuğunu, kimyonu ve kıyılmış maydanozu harmanlayın.
  • Zeytinyağlı havucu ocaktan almadan 5 dakika evvel kalan zeytinyağını dökün. Ocaktan alın, baharatlı maydanoz karışımını serpin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, oda ısısında soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın